Studio A14

Εμφανίσεις: 2703
Εκτύπωση

ΣΑΛΑΤΑΕίσαι ένας τύπος ανάλαφρος, ψαγμένος θα μπορούσαμε να πούμε. Ασχολείσαι με την τέχνη, έχεις εκκεντρική εμφάνιση και η κουλτουριάκη διάθεσή σου σε ακολουθεί ακόμα και στο φαγητό. Σου προτείνουμε λοιπόν μια σαλάτα με κουλτουριάκο όνομα και εκκεντρική γεύση.

Υλικά

Λίγο μαρούλι

Λίγη ρόκα

1/2 λαχανάκι σικορέ

1/2 πιπεριά κόκκινη

1/2 μήλο κόκκινο

6-7 καρύδια



1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ. σούπας μέλι

Λίγο κρασόξιδο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ (τριμμένη πιπερόριζα)

ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβεις το μαρούλι, τη ρόκα και το λαχανάκι σικορέ, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβεις τη πιπεριά και το μήλο σε κύβους. Δεν αφαιρείς την φλούδα του μήλου για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτεις και το καρύδι τριμμένο και ανακατεύεις.

2. Χτυπάς στο μπλέντερ το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι. Ξαναχτυπάς τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.

3. Τέλος περιχύνεις την σαλάτα με την σάλτσα και είναι έτοιμη.