Studio A14

Εμφανίσεις: 3065
Εκτύπωση

Κρύα σαλάτα ζυμαρικώνυλικά

500 γρ. ζυμαρικά (βίδες)
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
300 γρ. βιολογική φέτα κομμένη σε κύβους
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο 
1 κ.γ.  πάστας ελιάς 
Λίγες ελιές Καλαμών 
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι/Πιπέρι

 

 

εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε σε μπολ και στην συνέχεια μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Σε μεγάλη σαλατιέρα, αναμειγνύετε τα ζυμαρικά, το βαλσαμικό ξίδι, το  ελαιόλαδο, την βιολογική πάστα ελιάς και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Κατόπιν προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές και την  φέτα  σε κύβους. Ανακατεύετε και αφήνετε την σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο για να ενώσουν οι γεύσεις και να κρυώσει η σαλάτα.

Αλατοπιπερώνετε , πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.