Studio A14

Εμφανίσεις: 2449
Εκτύπωση

Ξινόχοντρος σούπα  Παραδοσιακή γεύση της Κρήτης

Ξινόχοντρος

Υλικά

1/2 φλιτζάνι λάδι

5 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ξινόχοντρος

1 μέτρια ντομάτα

Εκτέλεση

Βάζουµε σε µία µικρή κατσαρόλα το νερό µαζί µε το ελαιόλαδο και την ντοµάτα κοµµένη σε µικρούς κύβους και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα: Ξινόχοντρος σούπα...
 
Εμφανίσεις: 2628
Εκτύπωση

Ένα γεύμα ζεστό για τις κρύες μέρες.Ένα γεύμα ζεστό για τις κρύες μέρες.

Υλικά για 4 άτομα:

2 κολοκυθάκια
2 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
3 κλωναράκια σέλινο
1 πράσο
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 ώριμη ντομάτα
4 φέτες μπέικον
125 γρ. μοτσαρέλα
4κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα βασιλικό
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα: Ένα γεύμα ζεστό για τις...
 
Εμφανίσεις: 2640
Εκτύπωση

κάστανα καστανιά Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς, τα κάστανα περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες λιπαρών και ελαίων και έχουν υψηλή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων. Δείτε και 2 εύκολες συνταγές.

Τα κάστανα προέρχονται από την ήπειρο της Ωκεανίας και είναι ένας καρπός υψηλής θρεπτικής αξίας τον οποίο γευόμαστε αποκλειστικά και μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς τα κάστανα περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες λιπαρών και ελαίων και έχουν υψηλή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων που τους προσδίδει και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωσή τους ανεβάζει σταδιακά τα επίπεδα της γλυκόζης, γι’αυτό και είναι μια τροφή που προτείνεται σε όσους πάσχουν από διαβήτη. Επιπροσθέτως είναι μια τροφή που έχει γίνει αποδεκτή από τον Σύλλογο Καρδιάς (Ηeart Foundation).

Διαβάστε περισσότερα: Κάστανο: Δείτε τη θρεπτική...
 
Εμφανίσεις: 2899
Εκτύπωση

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζιΣυστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς και κόβουμε τον εσωτερικό τους μίσχο με προσοχή.

Διαβάστε περισσότερα: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με...
 
Εμφανίσεις: 2785
Εκτύπωση

πένες με κολοκυθάκι Είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να φάνε τα παιδιά τα λαχανικά!

Δοκιμάστε να φτιάξετε πένες αρωματικές με κολοκύθι και τυρί. Είναι μια απλή συνταγή ιδανική για το μεσημεριανό γεύμα σας!

Διαβάστε περισσότερα: Συνταγή για φανταστικές και...
 
Εμφανίσεις: 2771
Εκτύπωση

Ριζότο με μανιτάριαΚλασική συνταγή για ριζότο με μανιτάρια.
Υλικά (για 4 άτομα):

80 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γρ. ρύζι
½ ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
1 λίτρο ζωμό
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Διαδικασία:

Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι σε 50 γρ. βούτυρο. Όταν ξανθύνει, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε όλα μαζί. Στη συνέχεια. προσθέτετε το ρύζι και περιχύνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμισθεί και προσθέτετε λίγο-λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας πότε-πότε, ώσπου το ρύζι να βράσει τελείως. Προσθέτετε 30 γρ. βούτυρο, τη γραβιέρα και αφήνετε το ριζότο να μείνει λίγη ώρα πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

 
Εμφανίσεις: 2754
Εκτύπωση

Κριθαράκι σμυρνέικοΝόστιμη συνταγή για κριθαράκι γκρατινέ.
Υλικά (για 6 άτομα):

½ κιλό κριθαράκι (χοντρό)
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2-3 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζ. λάδι
150 γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζετε σην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία-δύο βράσεις. Προσθέτετε το κριθαράκι και το ανάλογο νερό (ζεστό) και τα αφήνετε να βράσουν επί 25-30′ περίπου. Σερβίρετε το κριθαράκι ζεστό με τυρί τριμμένο ή αν θέλετε το γκρατινάρετε, βάζοντάς το λίγο πριν ψηθεί σε ένα πυρέξ και πασπαλίζοντάς το με το τυρί. Το βάζετε σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 10′.

Καλή όρεξη!

 
Εμφανίσεις: 3038
Εκτύπωση

Θα χρειαστείτε:

120 ml  ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

10 ντομάτες ώριμες

400 ml νερό

20 ml (4 κουταλάκια του γλυκού) μαλακή μαύρη ζάχαρη

7 ml (1 ½ κουταλάκι του γλυκού) αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

80 ml (1/3 φλιτζανιού) λεπτοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη, πλατύφυλλος μαϊντανός)

Διαβάστε περισσότερα: Σπιτική σάλτσα ντομάτας
 
Εμφανίσεις: 2773
Εκτύπωση

Σπαγγέτι του Νόστιμη σάλτσα με κρασί, μπέικον και πιπεριά.

Υλικά (για 6 άτομα):
500 γρ. σπαγγέτι
6 κ.σ. λάδι
1 κιλό ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
3 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
2-3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
100 γρ. βούτυρο
150 γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή περμεζάνα)
100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη

Διαβάστε περισσότερα: Σπαγγέτι του «Σεφ»
 
Εμφανίσεις: 2787
Εκτύπωση

Ρύζι αλ’οριεντάλΡύζι με αντζούγιες και λαχανικά.
Υλικά (για 6 άτομα):

100 γρ. ρύζι
4 ντομάτες
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ. φασολάκια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
12 φιλέτα αντζούγιας
100 γρ. ελαιόλαδο
μουστάρδα
λαδόξιδο
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα: Ρύζι αλ’οριεντάλ
 
Εμφανίσεις: 2870
Εκτύπωση

ΜαγειρίτσαΥλικά

1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι

1 εντεριά από αρνί ή κατσίκι

1 κρεμμύδι ξερό

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 μαρούλι

2-3 κλαδιά άνηθο

150 ml ελαιόλαδο1/2 ματσάκι άνηθο

2 κουταλιές ρύζι γλασέ
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι

Διαβάστε περισσότερα: Μαγειρίτσα
 

Σελίδα 1 από 2