Studio A14

Εμφανίσεις: 2805
Εκτύπωση

Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σος γιαουρτιού Τέτοια νοστιμιά σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει. Υπεύθυνος γι’ αυτή τη συνταγή είναι ο φίλος μου ο Βαγγέλης από τη Λάρισα, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Το μαγειρείο της γιαγιάς», και η Βούλα που την ετοιμάζει. Μία μερίδα ποτέ δεν είναι αρκετή!

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος γύρω γύρω. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το πράσο, το καρότο και τις καυτερές πιπεριές, και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού. Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό! Τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά είναι αρκετά. Προς το τέλος του βρασμού

προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε μπολ.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τ’ ανακατεύουμε. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιχύνουμε με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι.

Mερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 105 λεπτά

Όλα τα Delivery της Κρήτης - Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κρήτη