Studio A14

Εμφανίσεις: 7436
Εκτύπωση

karmponara καρμποναραΗ καρμπονάρα είναι ένα από τ' αγαπημένα ιταλικά ζυμαρικά και προσφέρεται σε πολλές εκδοχές, μιας που ο κάθε σεφ, αλλά και η κάθε νοικοκυρά έχουν βάλλει το χεράκι τους.Η εκδοχή που σας παραθέτω είναι η αυθεντική -έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

 

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι χοντρά ή μπουκατίνι,

100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους,

5-6 κρόκους αβγών,

2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, μισό φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα,
μισό φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο,

2 κουταλιές βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

 

Τρόπος παρασκευής:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι μαζί και ρίχνετε μέσα το μπέικον και το μαιντανό.
Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι και τα σουρώνετε.
Σ' ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ χτυπάτε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
Μέσα εκεί ρίχνετε τα σπαγγέτι όσο είναι καυτά και ανακατεύτε καλά.
Έχει σημασία να είναι καυτά, γιατί από τη ζέστη τους μαγειρεύονται τ' αβγά, λιώνει το τυρί και πήζει η σάλτσα.
Ρίχνετε και το μπέικον και ανακατεύετε και πάλι καλά.
Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστή η καρμπονάρα, με επιπλέον τυρί παρμεζάνα.

Σημείωση:

Το πιάτο αυτό συνοδεύει αρμονικά ένα ιταλικό ροζέ κρασί ή ένα φρουτώδες ελληνικό.