Studio A14

Εμφανίσεις: 2895
Εκτύπωση

ΜαγειρίτσαΥλικά

1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι

1 εντεριά από αρνί ή κατσίκι

1 κρεμμύδι ξερό

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 μαρούλι

2-3 κλαδιά άνηθο

150 ml ελαιόλαδο1/2 ματσάκι άνηθο

2 κουταλιές ρύζι γλασέ
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και την εντεριά με άφθονο νερό. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα ζεματάμε για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τη συκωταριά με τα εντεράκια, μετά από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο φαγητό, το αφήνουμε να βράσει για άλλα 40 λεπτά περίπου. Πριν κατεβάσουμε τη μαγειρίτσα από τη φωτιά (7 λεπτά νωρίτερα), ρίχνουμε και το ρύζι. Την αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό.

tips συνταγής

1) Οταν πλένετε την εντεριά κόψτε την κατά μήκος με ένα μαχαίρι ( αν δεν μπορείτε να γυρίσετε το μέσα έξω), για να πλυθεί καλά και το εσωτερικό της.
2) Αν θέλετε τη μαγειρίτσα πιο αραιή μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον νερό.
3) Μπορείτε να κάνετε την μαγειρίτσα και χωρίς αυγολέμονο, αρκεί να προσθέσετε 2 κουταλιές αλεύρι την ώρα που σοτάρετε τη συκωταριά με την εντεριά.