Studio A14

Εμφανίσεις: 3004
Εκτύπωση

Θα χρειαστείτε:

120 ml  ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

10 ντομάτες ώριμες

400 ml νερό

20 ml (4 κουταλάκια του γλυκού) μαλακή μαύρη ζάχαρη

7 ml (1 ½ κουταλάκι του γλυκού) αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

80 ml (1/3 φλιτζανιού) λεπτοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη, πλατύφυλλος μαϊντανός)

Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το  ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μεσαία φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά. Όταν πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες.
Προσθέστε τα μυρωδικά και χτυπήστε την σάλτσα στο μπλέντερ ή με το μπλέντερ χειρός. Προσθέστε αλατοπίπερο, όσο θέλετε.