Studio A14

Εμφανίσεις: 2722
Εκτύπωση

Κριθαράκι σμυρνέικοΝόστιμη συνταγή για κριθαράκι γκρατινέ.
Υλικά (για 6 άτομα):

½ κιλό κριθαράκι (χοντρό)
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2-3 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζ. λάδι
150 γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζετε σην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία-δύο βράσεις. Προσθέτετε το κριθαράκι και το ανάλογο νερό (ζεστό) και τα αφήνετε να βράσουν επί 25-30′ περίπου. Σερβίρετε το κριθαράκι ζεστό με τυρί τριμμένο ή αν θέλετε το γκρατινάρετε, βάζοντάς το λίγο πριν ψηθεί σε ένα πυρέξ και πασπαλίζοντάς το με το τυρί. Το βάζετε σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 10′.

Καλή όρεξη!