Studio A14

Εμφανίσεις: 2415
Εκτύπωση

Ξινόχοντρος σούπα  Παραδοσιακή γεύση της Κρήτης

Ξινόχοντρος

Υλικά

1/2 φλιτζάνι λάδι

5 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ξινόχοντρος

1 μέτρια ντομάτα

Εκτέλεση

Βάζουµε σε µία µικρή κατσαρόλα το νερό µαζί µε το ελαιόλαδο και την ντοµάτα κοµµένη σε µικρούς κύβους και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.

 

Στη συνέχεια ρίχνουµε τον ξινόχοντρο, τον αλατίζουµε, ανακατεύουµε καλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε για ακόµα 35-40 λεπτά, αφού χαµηλώσουµε τη θερµοκρασία.

Σερβίρουµε τον ξινόχοντρο ζεστό µε άφθονο πιπέρι.

Ξινόχοντρος σούπα (χοντροζούμι)