Studio A14

Εμφανίσεις: 2816
Εκτύπωση

Μπεκρή μεζέΥλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
5 ντομάτες τριμμένες
1 ντομάτα σε κομματάκια
4 πιπεριές χρωματιστές σε κομματάκια
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
100 ml ελαιόλαδο
120 ml λευκό κρασί
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι σκόνη πάπρικα
αλάτι, πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα: Μπεκρή μεζέ
 
Εμφανίσεις: 2683
Εκτύπωση

Πένες με λαχανικάεκτέλεση

Ετοιμάζετε τα λαχανικά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τόσο που να κρατάνε λίγο (20 λεπτά ). Τα σουρώνετε και τα κρατάτε ζεστά.

Ζεσταίνετε 30γρ.  ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τις πιπεριές, τα καρότα, το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σιγοβράζετε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους .

Διαβάστε περισσότερα: Πένες με λαχανικά
 
Εμφανίσεις: 7438
Εκτύπωση

karmponara καρμποναραΗ καρμπονάρα είναι ένα από τ' αγαπημένα ιταλικά ζυμαρικά και προσφέρεται σε πολλές εκδοχές, μιας που ο κάθε σεφ, αλλά και η κάθε νοικοκυρά έχουν βάλλει το χεράκι τους.Η εκδοχή που σας παραθέτω είναι η αυθεντική -έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

 

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι χοντρά ή μπουκατίνι,

100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους,

5-6 κρόκους αβγών,

2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, μισό φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα,
μισό φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο,

2 κουταλιές βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Διαβάστε περισσότερα: Καρμπονάρα η αυθεντική
 
Εμφανίσεις: 2677
Εκτύπωση

Σουπιές με σπανάκιΥλικά: 1 κιλό σουπιές, 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο, Μισή κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα λευκό κρασί, 1 κούπα νερό, Μία κουταλιά πελτέ ντομάτας, 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι (από ένα κουταλάκι).

Εκτέλεση: Καθαρίζετε και κόβετε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια. Τις βράζετε σε κατσαρόλα, στην οποία έχετε προσθέσει το νερό και το κρασί, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «πιουν» το ζουμί.

Διαβάστε περισσότερα: Σουπιές με σπανάκι
 
Εμφανίσεις: 2738
Εκτύπωση

πένες με πρόκολοΥλικά

Για 2-4 άτομα

-1 κουτί τόνο σε ηλιέλαιο
-1/2 μπρόκολο ζεματισμένο
-2 κούπες πέννες ζυμαρικό
-200 γραμμάρια σκληρό τυρί τύπου κασέρι, κομμένο σε κύβους ή τριμμένο
-200 ml κρέμα γάλακτος
-Αλάτι, πιπέρι
-Μαϊντανό

Εκτέλεση....

Διαβάστε περισσότερα: Πέννες με τόνο και μπρόκολο
 
Εμφανίσεις: 2881
Εκτύπωση

Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά και ελαφριά σάλτσαΚρέας συνδυασμένο αριστοτεχνικά με λαχανικά... Η σάλτσα του, ελαφριά και γευστικότατη, απογειώνει το πιάτο. Για κρεατοφάγους και όχι μόνο! Συνοδέψτε το με λευκό ξηρό κρασί.

Υλικά

  • 1½ κιλό μοσχάρι (στρογγυλό, ποντίκι), ολόκληρο
  • 4 σκελίδες ολόκληρεςσκόρδο
  • 10 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 10 μικρά καρότα
  • 10 ασπρομανίταρα, ολόκληρα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα: Μοσχάρι κατσαρόλας με...
 
Εμφανίσεις: 2781
Εκτύπωση

Ψητό κατσαρόλαςΈνα φαγητό αγαπημένο που καλύπτει όλα τα γούστα και είναι εύκολο στην παρασκευή του. Από οικογενειακά γεύματα μέχρι πιο ιδιαίτερο κάλεσμα. Χρησιμοποιήστε μικρή κατσαρόλα, ίσα που να το χωράει, γιατί τα υγρά του είναι πολύ λίγα.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (φιλέτο ή κόντρα ή νουά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σπάγκος μαγειρικής
Διαβάστε περισσότερα: Ψητό κατσαρόλας
 
Εμφανίσεις: 2974
Εκτύπωση

Αρνάκι κατσαρόλας µε ρεβίθια Ρεβίθια με κρέας! Ένας από τους πιο ωραίους χειμωνιάτικους συνδυασμούς. Απλό, καθημερινό, πεντανόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

       Υλικά

  • 1 κιλό αρνί κομμένο σε μπουκιές
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γραμμ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα
  • 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα: Αρνάκι κατσαρόλας µε ρεβίθια
 
Εμφανίσεις: 2806
Εκτύπωση

Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σος γιαουρτιού Τέτοια νοστιμιά σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει. Υπεύθυνος γι’ αυτή τη συνταγή είναι ο φίλος μου ο Βαγγέλης από τη Λάρισα, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Το μαγειρείο της γιαγιάς», και η Βούλα που την ετοιμάζει. Μία μερίδα ποτέ δεν είναι αρκετή!

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος γύρω γύρω. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το πράσο, το καρότο και τις καυτερές πιπεριές, και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού. Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό! Τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά είναι αρκετά. Προς το τέλος του βρασμού

Διαβάστε περισσότερα: Μοσχάρι κατσαρόλας µε...
 

Σελίδα 2 από 2