Studio A14

Εμφανίσεις: 2408
Εκτύπωση

Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνιΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ

• 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 5 αυγά
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 3 κ.σούπας κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
• 3 φλυτζάνια ζάχαρη
• 4 φλυτζάνια νερό
• 1 ξυλάκι κανέλα
• χυμό από μισό λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
• 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% τουλάχιστον κακάο
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 φλυτζάνι κυδώνι γλυκό του κουταλιού
• 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Διαβάστε περισσότερα: Ραβανί με sauce σοκολάτας...
 
Εμφανίσεις: 2443
Εκτύπωση

Πανεύκολο  σπιτικό παγωτό σάντουιτς Το αγαπημένο παγωτό μικρών και μεγάλων: σάντουιτς!!! και εύκολο και σπιτικό!!!

Υλικά

2 πακέτα πτι-μπερ
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
1/2 εβαπορέ

1 βανίλια

Διαβάστε περισσότερα: Πανεύκολο, σπιτικό παγωτό...
 
Εμφανίσεις: 2539
Εκτύπωση

Συνταγή για πεντανόστιμο μωσαϊκό σε 10 λεπτάΤο μωσαϊκό είναι από τα πιο ωραία γλυκά. Μικροί και μεγάλοι δεν μπορούν αντισταθούν στην γεύση του.

Εμείς σας προτείνουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή η οποία θα ξετρελάνει την οικογένειά σας!

 

ΥΛΙΚΑ:

• Κρέμα γάλακτος 250 gr
• 1 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
• 1 μεγάλο κουτί Μερέντα ή 2 μικρά

Διαβάστε περισσότερα: Συνταγή για πεντανόστιμο...
 
Εμφανίσεις: 3045
Εκτύπωση

δηπλες χριστουγενιατικεςΣυνταγή για τέλειες Χριστουγεννιάτικες δίπλες

Βάλε την παράδοση  στο σπίτι σου με το πιο….απολαυστικό εορταστικό γλυκό.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σκληρό αλεύρι
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
10 αυγά
1 κουτάλι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
τριμμένο καρύδι για στόλισμα
κανέλα

Διαβάστε περισσότερα: Συνταγή για τέλειες...
 
Εμφανίσεις: 2727
Εκτύπωση

Μουσταλευριά

Πολύ λοιπόν το χάρηκα το πεσκέσι της φίλης μου -5 λίτρα μούστου- για να σας κεράσω με γλυκό περιωπής επιστρέφοντας.H μουσταλευριά είναι ένα υγιεινό , μυρωδάτο , παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη,που φτιάχνεται σ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ στην κρητική της εκδοχή με πολλά μυρωδικά και καρύδια και σουσάμια , και με μερικά μυστικά για να πετυχαίνει πάντα!

 

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι εδώ στην Κρήτη όλα τα ...μουστοκευάσματα τα φτιάχνουμε με «κομμένο» δηλαδή καθαρισμένο μούστο. Το πετιμέζι, τα μουστοκούλουρα με μούστο και φυσικά η μουσταλευριά και τα παράγωγά της (σε επόμενο post αυτά) απαιτούν μούστο που έχουμε επεξεργαστεί με ασπρόχωμα ή στάχτη από ξύλα. Οι παλιές νοικοκυρές που ρώτησα ήταν κατηγορηματικές σ' αυτό. Έτσι φεύγουν τα ξένα σώματα και μένει ο μούστος καθαρός, σχεδόν διαυγής, έτοιμος προς πάσαν χρήσιν ...

Διαβάστε περισσότερα: Μουσταλευριά:Το παραδοσιακό...
 
Εμφανίσεις: 2650
Εκτύπωση

Γλυκό σταφύλιΣπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι, ό,τι πρέπει για την εποχή!

Υλικά-Τι θα χρειαστείτε:

κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
200 γραμμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο

Τι θα κάνετε: Πλένετε καλά το σταφύλι και το στραγγίζετε. Το βάζετε σε κατσαρόλα και το αφήνετε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζετε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο κι αφήνετε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά.

 

 

Τέλος, προσθέτετε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνετε να βράσει για 1΄. Για να ετοιμάσετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: Αραδιάζετε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και ψήνετε για 10΄ στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε περισσότερα: Γλυκό σταφύλι
 
Εμφανίσεις: 2678
Εκτύπωση

Κέικ με πετιμέζι και μπαχαρικά! παραδοσιακάΠροετοιμασία 15 λεπτά Μαγείρεμα 55 λεπτά

Υλικά για 10 άτομα

- 400 ml ελαιόλαδο

- 10 γαρίφαλα -

1 ξυλαράκι κανέλας

- 2 πορτοκάλια (τον χυμό και το ξύσμα τους)

- 1 κουτ. σούπας σόδα - 2½ φλιτζάνια πετιμέζι

- 1 σφηνάκι ούζο - 3 κουτ. σούπας σουσάμι

- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη

- 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διαβάστε περισσότερα: Κέικ με πετιμέζι και...
 
Εμφανίσεις: 3883
Εκτύπωση

Πετιμέζι: Παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστοΠετιμέζι: το come-back ενός αρχαίου γλυκαντικού (ιδιότητες και συνταγή) . Ελλάδα, παραδοσιακά, Πρόληψις, Υγεία, φτιάχνω μόνος, Φτιάχνω μόνος - τρόφιμα No comments Παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο. Πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο.

 

Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη. Συγκεντρώνει τα περισσότερα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού και συνήθως χρησιμοποιείται :

• αυτούσιο όπως είναι σε μικρά «πρωινά σφηνάκια» για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση : άριστη πηγή σιδήρου (αναιμίες) καταπραϋντικές ιδιότητες λαιμού, αντικαταθλιπτικό

• για μαριναρίσματα στην μαγειρική, ιδιαίτερα με ξύδι σε γλυκόξυνες σάλτσες και γιά βαλσάμικες σαλάτες

• στην ζαχαροπλαστική ως γλυκαντική ουσία σε ροφήματα, γιαούρτι,

Διαβάστε περισσότερα: Πετιμέζι: Παχύρρευστο...
 
Εμφανίσεις: 2670
Εκτύπωση

Ζελέ γιαούρτι με φρούταΔροσερό επιδόρπιο με ζελέ και ψιλοκομμένα φρούτα εποχής

Υλικά (για 4-6 άτομα):

300 γρ. φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο
50 γρ. ακτινίδια κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
1 κιλό γιαούρτι
125 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. ζελατίνα σε σκόνη (Προτιμήστε αγάρ - αγάρ)
120 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα φρούτα, εκτός από τα κεράσια. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά με το μείγμα.

Διαβάστε περισσότερα: Ζελέ γιαούρτι με φρούτα!
 
Εμφανίσεις: 2585
Εκτύπωση

Τσιζ κέικ με βύσσινοΓια να συνοδέψετε τα καλοκαιρινά σας γεύματα!

Υλικά:
Για τη βάση:

113 γρ. μπισκότα τριμμένα
60 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
225 γρ. βύσσινο (χωρίς τα κουκούτσια)
140 ml νερό
170 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. σιρόπι βύσσινο
568 γρ. γιαούρτι
140 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.γ. ζελατίνα (γλάσο ζαχαροπλαστικής)
2 ασπράδια

Διαβάστε περισσότερα: Τσιζ κέικ με βύσσινο
 
Εμφανίσεις: 2678
Εκτύπωση

Πετιμέζι  συνταγήΠαχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο. Πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη. Διατηρείται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου.

Διαβάστε περισσότερα: Πετιμέζι: ιδιότητες και...
 

Σελίδα 1 από 3