Studio A14

Εμφανίσεις: 2643
Εκτύπωση

Σπιτικά ντόνατς με κρέμαΣπιτική συνταγή για λαχταριστά ντόνατς με κρέμα.
Υλικά (για 9 ντόνατς):

225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
75 γρ. βούτυρο
75 γρ. ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο
1-2 κ.σ. γάλα
λίγο ξύσμα λεμονιού
225 γρ. φράουλες
250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
55 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

 

Διαδικασία:

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε με τα δάχτυλά σας το μείγμα, μέχρι που να γίνει σαν σωρός από ψίχουλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χτυπημένο αυγό και συνεχίζετε το ζύμωμα. Προσθέτετε και το γάλα και ζυμώνετε 2-3′ λεπτά ακόμη. Απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό, πάχους 1,2 εκ. και κόβετε με κουπ πατ 9 στρογγυλά ντόνατς. Ψήνετε στους 190°C, 12-15′, μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε εν τω μεταξύ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με 1 κουταλιά από την άχνη. Μόλις τα ντόνατς κρυώσουν, τα ανοίγετε στη μέση με μαχαίρι. Γεμίζετε με την κρέμα και κομμάτια φράουλας. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες και, αν θέλετε, με σαντιγί και φύλλα μέντας. Πασπαλίζετε τα ντόνατς με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!