Studio A14

Εμφανίσεις: 2625
Εκτύπωση

Διαλύετε τον καφέ και τη ζάχαρη σε 1½ φλ. καυτό νερό. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το μπράντι. Βάζετε το τυρί κρέμα, τη σάουαρ κριμ, την κάσταρτ και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ για να ομογενοποιηθούν.

Απλώνετε το μισό μίγμα σε ένα οβάλ ή ορθογώνιο γυάλινο σκεύος. Βουτάτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και ύστερα βάζετε δυο στρώσεις πάνω από το μίγμα του τυριού. Τα σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα και πασπαλίζετε την επιφάνειά του με κοσκινισμένο κακάο.

Κρατάτε το τιραμισού στο ψυγείο για 6 ώρες
ή καλύτερα ένα βράδυ, πριν το σερβίρετε.

500 γρ. τυρί κρέμα (cream cheese),
200 γρ. σάουαρ κριμ (sour cream),
1 κονσέρβα (425 γρ.) κάσταρτ (custard),
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού,
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ,
4 κουταλιές ζάχαρη,
4 κουταλιές μπράντι,
200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ (24 περίπου κομμάτια),
κακάο σε σκόνη.