Studio A14

Εμφανίσεις: 2675
Εκτύπωση

Μπορείτε να φτιάξετε το ζελέ σε μια μακρόστενη φόρμα ή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και να το ξεφορμάρετε ή να το φτιάξετε σε ένα γυάλινο ταψάκι και να μην το ξεφορμάρετε.

 

Βάζετε σε ένα μπολ ½ φλ. από το γάλα και ραντίζετε μέσα τη ζελατίνα. Την αφήνετε να μουλιάσει για 5-10 λεπτά. Στο μεταξύ, βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνετε να βράσει μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού στον περίγυρο του κατσαρολιού και το αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνα και την ανακατεύετε να διαλυθεί. Ύστερα, διαλύετε μέσα τη βανίλια.

Κόβετε σε κομματάκια τα ροδάκινα και τα απλώνετε στον πάτο μιας ελαφρά υγραμένης φόρμας ή σε ένα ταψάκι. Αδειάζετε από πάνω το μίγμα του γάλακτος και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, Ύστερα, το βάζετε στο ψυγείο για να πήξει για 3-4 ώρες.
Αν θα ξεφορμάρετε το ζελέ, περνάτε ένα μαχαιράκι στον περίγυρο της φόρμας, τη βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα σε μια λεκάνη με καυτό νερό και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

2 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη,
3 φλ. (750 ml) γάλα,
½ φλ. ζάχαρη,
1 φακελάκι βανίλια,
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινα καλά στραγγισμένα.