Studio A14

Εμφανίσεις: 2637
Εκτύπωση

Ζελέ γιαούρτι με φρούταΔροσερό επιδόρπιο με ζελέ και ψιλοκομμένα φρούτα εποχής

Υλικά (για 4-6 άτομα):

300 γρ. φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο
50 γρ. ακτινίδια κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
1 κιλό γιαούρτι
125 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. ζελατίνα σε σκόνη (Προτιμήστε αγάρ - αγάρ)
120 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα φρούτα, εκτός από τα κεράσια. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά με το μείγμα.


Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα κεράσια και το βάζετε σε μια φόρμα για κέικ. (Καλλίτερα να βάλετε όλα τα φρούτα μαζί με τα κεράσια και να ανακατέψετε το μείγμα ελαφριά για να παραμείνουν ολόκληρα τα κομμάτια!)
Αφήνετε το γλυκό να πήξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείτε να το μοιράσετε και σε ατομικά μπολ. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με φρέσκες φράουλες.

Δείτε ακόμη: Ελληνικό παγωτό γιαούρτι!

Εύκολο σπιτικό παγωτό γιαούρτι με μπανάνα!

Κυδώνια ψητά (με ή χωρίς γιαούρτι)!!

Και στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - τρόφιμα", θα βρείτε αρκετές ακόμη λύσεις, συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!