Studio A14

Εμφανίσεις: 2611
Εκτύπωση

Γλυκό σταφύλιΣπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι, ό,τι πρέπει για την εποχή!

Υλικά-Τι θα χρειαστείτε:

κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
200 γραμμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο

Τι θα κάνετε: Πλένετε καλά το σταφύλι και το στραγγίζετε. Το βάζετε σε κατσαρόλα και το αφήνετε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζετε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο κι αφήνετε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά.

 

 

Τέλος, προσθέτετε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνετε να βράσει για 1΄. Για να ετοιμάσετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: Αραδιάζετε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και ψήνετε για 10΄ στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.

 

Tips: Το μυστικό για ένα πετυχημένο γλυκό του κουταλιού είναι να πήξει σωστά. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ελέγχετε ανά διαστήματα το χρώμα και την πυκνότητα του γλυκού, ρίχνοντας μια σταγόνα σε ένα λευκό πιάτο. Το γλυκό θα είναι έτοιμο όταν είναι αρκετά πυκνό για να μην στάζει αν σηκώσετε όρθιο το πιάτο αλλά προτού χαλάσει το χρώμα του.