Studio A14

Εμφανίσεις: 2544
Εκτύπωση

ΚρεμμυδοκεφτέδεςΔοκιμάστε τους ως ορεκτικό!

Υλικά για 4 άτομα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 γρ. χαλούμι ή φέτα, τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Διαβάστε περισσότερα: Κρεμμυδοκεφτέδες
 
Εμφανίσεις: 2640
Εκτύπωση

Μπουρεκάκια μελιτζάνας με κατσικίσιο τυρίΘέλουν το χρόνο τους αλλά αξίζουν τον κόπο.

 

Υλικά:

• 2κ. Μελιτζάνες φλάσκες
• 3κ.σ. Ελαιόλαδο
• 400γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε μικρά κομματάκια
• 2 αυγά
• 3κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1κ.σ. αλάτι χοντρό
• 2κ.σ. βούτυρο
• 3κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 ½ φλιτ. Φρέσκο γάλα πλήρες
Για το πανάρισμα:
• 2 σακουλάκια φρυγανιά τριμμένη
• 3 αυγά χτυπημένα με 3κ.σ. νερό
• 300γρ. αλεύρι
Για το σιρόπι:
• 1φλιτ.ξίδι μπαλσάμικο
• 1κ.σ. μέλι

Διαβάστε περισσότερα: Μπουρεκάκια μελιτζάνας με...
 
Εμφανίσεις: 2793
Εκτύπωση

Κρέπες με λαχανικάΥλικά για 15 κρέπες

5 αβγά
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. αλάτι
350 ml γάλα
βούτυρο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό σπανάκι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 πράσα, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
350 γρ. τυριά, τριμμένα (παρμεζάνα, ρεγκάτο, κίτρινο μαλακό τυρί)
1 αβγό, χτυπημένο

Για τον φούρνο

250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις κρέπες αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να επιτύχουμε έναν λείο χυλό. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. και τηγανίζουμε τις κρέπες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα: Κρέπες με λαχανικά
 
Εμφανίσεις: 2721
Εκτύπωση

ΣτραπατσάδαΥλικά για 4 άτομα

4-5 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, με τους χυμούς τους
1 ξυλάκι κανέλας
8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 αυγά
1/2 φλ. γάλα
2 κ.σ. μαϊντανό ή δυόσμο ή βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε στη φωτιά τις ντομάτες με το ξυλάκι κανέλας να βράσουν μέχρι να στεγνώσουν τελείως όλα τα υγρά τους.
Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να τσιγαριστούν ελαφρώς.

Διαβάστε περισσότερα: Στραπατσάδα
 
Εμφανίσεις: 2832
Εκτύπωση

 μπριάμ  κιμάΣίγουρα λίγες από εσάς θα έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, όπως πιστέψτε μας είναι από αυτές που ξετρελαίνουν τα παιδιά αλλά κι εσάς αφού με αυτό το πιάτο θα φάει και τα λαχανικά που συνήθως αποφεύγει αλλά και τον κιμά που αγαπά!

Διαβάστε περισσότερα: Τέλειο μπριάμ με… κιμά!
 
Εμφανίσεις: 2822
Εκτύπωση

Ομελέτα με κιμάΠλούσια ομελέτα για ένα χορταστικό γεύμα.
Υλικά (για 3-4 άτομα):

6 αυγά
2 κ.σ. τυρί τριμμένο
4 κ.σ. γάλα
5 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 φλιτζ. κιμάς
λίγη τριμμένη ντομάτα
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία:

Τρίβετε ένα κρεμμυδάκι και σοτάρετε τον κιμά μαζί με το βούτυρο. Του προσθέτετε λίγη ντομάτα τριμμένη και νερό και τον αφήνετε να βράσει. Όταν είναι έτοιμος προσθέτετε μαϊντανό. Στο μεταξύ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το τυρί. Ψήνετε την ομελέτα και όταν τη βγάλετε από τη φωτιά απλώνετε στην επιφάνειά της τον κιμά, τη διπλώνετε στη μέση και τη σερβίρετε ζεστή. Συνοδεύετε την ομελέτα με πατάτες τηγανιτές.

Καλή όρεξη!

 
Εμφανίσεις: 2769
Εκτύπωση

Ομελέτα με φέτα και ανθότυροΝόστιμη ομελέτα με δύο τυριά και πατάτες.
Υλικά:

700 γρ. πατάτες
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. λάδι
100 γρ. φέτα
50 γρ. ανθότυρο
4 αυγά
μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα: Ομελέτα με φέτα και ανθότυρο
 
Εμφανίσεις: 2768
Εκτύπωση

Κοτόπουλο α λα κρεμΝόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος.
Υλικά (για 4 άτομα):

4 κομμάτια στήθος από κοτόπουλο (περίπου 450 γρ.)
80 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι
200 γρ. κρασί λευκό ξηρό
200 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα: Κοτόπουλο α λα κρεμ
 
Εμφανίσεις: 2786
Εκτύπωση

ΠατατοκεφτέδεςΝόστιμοι, τραγανοί πατατοκεφτέδες με τυρί.
Υλικά (για 4 άτομα):

1 κιλό πατάτες
4 αυγά
1 φλιτζ. τριμμένο τυρί
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία:

Βράζετε τις πατάτες και τις λιώνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε τα αυγά, το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και πλάθετε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Καλή όρεξη!

 
Εμφανίσεις: 2791
Εκτύπωση

ΤυροκροκέτεςΥλικά

250 γρ. κασέρι τριμμένο
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 κουταλιές αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο

Για το τηγάνισμα

αλεύρι για το πανάρισμα
σπορέλαιο

Διαβάστε περισσότερα: Τυροκροκέτες
 
Εμφανίσεις: 2787
Εκτύπωση

ΚολοκυθοκεφτέδεςΥλικά

1 κιλό κολοκύθια
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
100γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
100γρ. μαïντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
130 γρ. αλέυρι
αλάτι, πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα: Κολοκυθοκεφτέδες
 

Σελίδα 1 από 2