Studio A14

Εμφανίσεις: 2782
Εκτύπωση

Λιγκουίνι με γαρίδεςΥλικά: 400γρ. λιγκουίνι, 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο, 2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 40 γρ. ελαιόλαδο (ή ένα φλυτζάνι του καφέ), 800 γρ. μίνι γαρίδες αποφλοιωμένες, 200 γρ. ντοματάκια πολτοποιημένα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, μπούκοβο

 

Εκτέλεση: Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό, τα σουρώνετε, τους ρίχνετε λίγο λάδι, για να μην κολλήσουν και τα φυλάτε με κλειστό καπάκι μακριά από τη φωτιά.Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε. Προσθέτετε τις γαρίδες, το μαϊντανό, την ντομάτα, την καυτερή ή γλυκιά πάπρικα, λίγο φρέσκο δυόσμο, το αλάτι και το μπούκοβο. Περιμένετε να “δέσει” η σάλτσα. Προσέχετε να μην το αφήσετε περισσότερη ώρα από 8 λεπτά, γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.Βάζετε τα ζυμαρικά σε πιατέλα σερβιρίσματος, τα περιχύνετε με τις γαρίδες και τη σάλτσα και πασπαλίζετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.