Studio A14

Εμφανίσεις: 2813
Εκτύπωση

ΚολοκυθοκεφτέδεςΥλικά

1 κιλό κολοκύθια
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
100γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
100γρ. μαïντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
130 γρ. αλέυρι
αλάτι, πιπέρι

 

Για το τηγάνισμα

100 γρ. αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε λίγο και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους. Σε ένα βαθύ μπόλ βάζουμε τα κολοκύθια, θρυμματίζουμε το τυρί, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το μείγμα αν θέλει κι άλλο αλάτι πρίν αρχίσουμε να πλαθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Βάζουμε σε ενα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και αφού ελευρώσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτια μέχρι να κοκκινίσουν και να ψηθούν. Τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με δροσερό τζατζίκι.

tips συνταγής

1) Να προσέξετε οταν τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες, να βάζετε λίγους σε κάθε τηγανιά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.
2) Όταν βγαλετε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι να τους αφήσετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν πριν τους σερβίρετε.