Studio A14

Εμφανίσεις: 2844
Εκτύπωση

Κοτόπουλο α λα κρεμΝόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος.
Υλικά (για 4 άτομα):

4 κομμάτια στήθος από κοτόπουλο (περίπου 450 γρ.)
80 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι
200 γρ. κρασί λευκό ξηρό
200 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

 

Διαδικασία:

Χτυπάτε ελαφρά το στήθος από το κοτόπουλο για να πλατύνει. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, αλευρώνετε ελαφρά και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με λίγο βούτυρο, να ροδίσουν τα κομμάτια και από τις δυο πλευρές. Ρίχνετε το κρασί. Όταν εξατμισθεί προσθέτετε λίγο νερό και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το πιπέρι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά. Μοιράζετε το μείγμα πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!