Studio A14

Εμφανίσεις: 2923
Εκτύπωση

 μπριάμ  κιμάΣίγουρα λίγες από εσάς θα έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, όπως πιστέψτε μας είναι από αυτές που ξετρελαίνουν τα παιδιά αλλά κι εσάς αφού με αυτό το πιάτο θα φάει και τα λαχανικά που συνήθως αποφεύγει αλλά και τον κιμά που αγαπά!

 

ΥΛΙΚΑ

• 4 μελιτζάνες
• λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 500 γραμμ. μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένο στη μηχανή
• αλάτι
• πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τον κιμά με το σκόρδο ολόκληρο για 5΄-6΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά να βράσει άλλο τόσο χρόνο.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα τους. Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1΄. Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και συμπληρώνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά (για 3΄-4΄) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό.
Πηγή: argiro