Studio A14

Εμφανίσεις: 2746
Εκτύπωση

ΣτραπατσάδαΥλικά για 4 άτομα

4-5 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, με τους χυμούς τους
1 ξυλάκι κανέλας
8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 αυγά
1/2 φλ. γάλα
2 κ.σ. μαϊντανό ή δυόσμο ή βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε στη φωτιά τις ντομάτες με το ξυλάκι κανέλας να βράσουν μέχρι να στεγνώσουν τελείως όλα τα υγρά τους.
Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να τσιγαριστούν ελαφρώς.


Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τα ρίχνουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε. Τα αυγά πρέπει να ψηθούν χωρίς να στεγνώσουν.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό ή βασιλικό και σερβίρουμε.
Tips

Προσθέστε στα αυγά 200 γρ. θρυμματισμένη φέτα ή όποιο άλλο τριμμένο τυρί σάς αρέσει, αλλά προσέξτε το αλάτι για να μη βγει αλμυρή η στραπατσάδα.

Λίγη ρίγανη ή θυμάρι στην ντομάτα δίνει ταιριαστά αρώματα.
Ενα λουκάνικο σε φέτες ή κάποιο άλλο αλλαντικό ταιριάζουν εξίσου καλά.
Μία πράσινη πιπεριά σε κυβάκια μαζί με τη φέτα και λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι θα δώσουν τη γεύση μιας χωριάτικης σαλάτας.