Studio A14

Εμφανίσεις: 2568
Εκτύπωση

ΚρεμμυδοκεφτέδεςΔοκιμάστε τους ως ορεκτικό!

Υλικά για 4 άτομα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 γρ. χαλούμι ή φέτα, τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

 


Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Χρειάζεται λίγη υπομονή, γιατί από το σοτάρισμα κρίνεται όλη η νοστιμιά αυτού του κεφτέ.
Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να μελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρώς καφετί χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά στο τηγάνι.
Μόλις οι κεφτέδες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.


Τips

Τα κεφτεδάκια γίνονται νηστίσιμα αν αφαιρέσουμε το τυρί.
Ενα πράσο ψιλοκομμένο θα δώσει ιδιαίτερο άρωμα και γλύκα στους κεφτέδες.

 

Τips

  • Τα κεφτεδάκια γίνονται νηστίσιμα αν αφαιρέσουμε το τυρί.
  • Ενα πράσο ψιλοκομμένο θα δώσει ιδιαίτερο άρωμα και γλύκα στους κεφτέδες. 


Καλή όρεξη!