Studio A14

Εμφανίσεις: 2730
Εκτύπωση

Λιγκουίνι με γαρίδεςΥλικά: 400γρ. λιγκουίνι, 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο, 2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 40 γρ. ελαιόλαδο (ή ένα φλυτζάνι του καφέ), 800 γρ. μίνι γαρίδες αποφλοιωμένες, 200 γρ. ντοματάκια πολτοποιημένα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, μπούκοβο

Διαβάστε περισσότερα: Λιγκουίνι με γαρίδες
 
Εμφανίσεις: 2783
Εκτύπωση

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;Γιατί η παράδοση θέλει να τρώμε μπακαλιάρο κάθε 25η Μαρτίου και μάλιστα με σκορδαλιά; Και πώς φεύγει η μυρωδιά του σκόρδου μετά;

Μέσα στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία μας επιτρέπει δύο εξαιρέσεις κατά τις οποίες μπορούμε να φάμε ψάρι.

 Στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και παραδοσιακά συνηθίζεται εκείνη την ημέρα να τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά και την Κυριακή των Βαΐων.

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την...
 

Σελίδα 2 από 2