Studio A14

Εμφανίσεις: 2718
Εκτύπωση

κρέπες με σπανάκι Το σπανάκι είναι από τα λαχανικά που τα παιδιά δύσκολα τρώνε, αν όμως το συνδυάσετε μέσα σε κρέπα τότε σίγουρα δεν πρόκειται να αντισταθούν!

 

Δοκιμάστε την συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

Κρέπες

• 100 γρ. αλεύρι
• 2 αυγά
• 300 ml γάλα
• 1 καλή πρέζα αλάτι

Γέμιση Σπανάκι

• 1000 γρ. σπανάκι
• 40 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. κρέμα γάλακτος
• αλάτι, πιπέρι
• τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 60 γρ. τυρί φέτα
• 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
• βούτυρο για το ταψί

Πλένετε καλά το σπανάκι και αφαιρείτε τα χοντρά κοτσάνια και το ζεματάτε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε μπόλικο κρύο νερό και το στραγγίζετε και το πιέζετε με τα χέρια σας να φύγει το νερό και το βάζετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύετε ακόμη μερικά λεπτά και απομακρύνετε από τη φωτιά. Ετοιμάζετε τις κρέπες: χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε το μίγμα των αυγών.
Ανακατεύετε και ψήνετε σε αντικολλητικό σκεύος. Τις γεμίζετε με το σπανάκι. Τυλίγετε την κρέπα σε ρολό και την τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί με την άκρη της προς τα κάτω για να μην ξετυλιχτεί. Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και τις ψήνετε 10 περίπου λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.