Studio A14

Εμφανίσεις: 2639
Εκτύπωση

Κανελόνια με λευκά τυριά Σε είκοσι λεπτά είναι έτοιμα.

Υλικά:

500 γραμ. λαζάνια
3 φλιτζάνια ανθότυρο
2 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
1 χούφτα φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα (βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη)
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
3 κουτιά ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα (400 γραμ.)
2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
2 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα για την επιφάνεια
ελαιόλαδι
αλάτι

 

Διαδικασία:

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Βάζετε σε μία κατσαρόλα τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το βασιλικό, 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Ανακατεύετε τα τυριά με τα αρωματικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο και λίγο αλάτι. Σε κατσαρόλα βράζετε αρκετό αλατισμένο νερό και ρίχνετε 2-3 λαζάνια κάθε φορά. Τα αφήνετε 5 λεπτά, τα βγάζετε προσεκτικά και τα ακουμπάτε σε μία πετσέτα για να στεγνώσουν.

Βάζετε 2-3 κουταλιές από το μείγμα τυριών σε ένα λαζάνι, καλύπτοντας περίπου τα 3/4 της επιφάνειας. Τυλίγετε ρολό ξεκινώντας από την πλευρά με την περισσότερη γέμιση.

Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνετε τη μισή ποσότητα σάλτσας σε ένα πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος με διαστάσεις 30*40 cm.

Βάζετε με τη σειρά τα κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα. Σκεπάζετε το ταψί με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήνετε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το ξεσκεπάζετε και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη γραβιέρα. Συνεχίζετε το ψήσιμο χωρίς να σκεπάσετε τα κανελόνια αλλά 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν για 20 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.