Studio A14

διατροφή

Εμφανίσεις: 2804
Εκτύπωση

Κανέλα«Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» λέει ο λαός και εκεί ακριβώς, στην κορυφή δηλαδή, πρέπει να κατατάσσεται το ιδιόμορφο αυτό μπαχαρικό με το υπέροχο άρωμα και την πικρή γεύση.

Η κανέλα χρησιμοποιείται αιώνες τώρα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η γρίπη και η δυσπεψία. Το ευωδιαστό μπαχαρικό περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο και ο φλοιός του περικλείει διάφορα θεραπευτικά αιθέρια έλαια.

Διαβάστε περισσότερα: Κανέλα για πλούσια χείλη,...
 
Εμφανίσεις: 2172
Εκτύπωση

6 συναρπαστικές πληροφορίες για 6 συνηθισμένες τροφέςΑν έχετε απορίες του τύπου… γιατί το γάλα είναι άσπρο ή γιατί το κρεμμύδι μας κάνει να δακρύζουμε, όλες οι απαντήσεις που περιμένατε ακολουθούν αναλυτικά παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα: 6 συναρπαστικές πληροφορίες...
 
Εμφανίσεις: 2163
Εκτύπωση

Nιώθω  τρέφομαι  σκέφτομαιΗ ουσία είναι από τι κατευθύνεσαι κάνοντας μια επιλογή και ποια η αρχική πρόθεση που ακολουθείς το οτιδήποτε. Κατευθυνόμενος από ενοχές και σκέψεις και ότι άλλο «πρέπει», πέρα από αυτό που η σοφία του σώματος σου, σου μεταφέρει ως πηγαία

Διαβάστε περισσότερα: Nιώθω – τρέφομαι – σκέφτομαι
 
Εμφανίσεις: 2111
Εκτύπωση

alati αλάτι θαλασσινό Μιλάμε φυσικά για το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι! Δεν πρόκειται για το πολύ φτηνό αλάτι που βρίσκετε σχεδόν αποκλειστικά στα ράφια των super market. Αλλά για το φυσικό αλάτι της θάλασσας που στην ετικέτα του επιβάλλεται να γράφει ΜΗ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ, δηλαδή όχι βιομηχανικά επεξεργασμένο.

 

Δυστυχώς αποτελούσε είδος πολυτελείας που μόνο οι καλοί σεφ γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν. Όμως τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αναγνωρίζεται και πάλι η θρεπτική αξία του που αν και ελαφρώς πιο ακριβό από το ραφιναρισμένο, μπαίνει ξανά στην κουζίνα της νοικοκυράς.

Διαβάστε περισσότερα: Aνεπεξέργαστο θαλασσινό...
 
Εμφανίσεις: 2132
Εκτύπωση

syka συκαΤο σύκο είναι ένα φρούτο που ευδοκιμεί κυρίως σε χώρες με εύκρατο κλίμα, όπως αυτό της νοτιοδυτικής Ασίας αλλά και της Μεσογείου.

Διαβάστε περισσότερα: Σύκα, φρέσκα ή αποξηραμένα,...
 
Εμφανίσεις: 2684
Εκτύπωση

ευεργετικές ιδιότητες του σύκουΤο σύκο, δεν υπάρχει τυχαία στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προκαλεί δηλαδή έντονο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ο καρπός της συκιάς ρίχνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα, κάτι που είναι σημαντικό για την αποφυγή καρδιακών παθήσεων. Οι ποικιλίες με κόκκινη σκούρα σάρκα είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Διαβάστε περισσότερα: Οι ευεργετικές ιδιότητες...
 
Εμφανίσεις: 2480
Εκτύπωση

Kρητική διατροφή για υγεία και μακροζωίαΚρητική διατροφή για υγεία και μακροζωία
Έχει αφήσει τη σφραγίδα της στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Kρητική διατροφή για υγεία...
 
Εμφανίσεις: 2752
Εκτύπωση

 καλοκαιρινά φρούταΤα κεράσια, το καρπούζι, το πεπόνι και τα ροδάκινα είναι υγιεινές τροφές που μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για γλυκό το καλοκαίρι. Πέρα από τη γλυκιά τους γεύση και το άρωμά τους, τα φρούτα προσφέρουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ είναι καλή πηγή υδατανθράκων και φυσικά αντιοξειδωτικών.

Στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου και με βάση τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, ένας υγιής ενήλικος πρέπει να καταναλώνει 3 με 4 μερίδες φρούτων ημερησίως.

Διαβάστε περισσότερα: Τα καλοκαιρινά φρούτα η...
 
Εμφανίσεις: 2152
Εκτύπωση

τέλεια sangriaΤώρα που πιάσανε οι ζέστες για τα καλά και η επιθυμία για κάτι δροσιστικό γίνεται όλο και πιο έντονη, η καλύτερη επιλογή, ειδικά για όσους δεν αντέχουν τα βαριά cokctails, είναι μια παγωμένη sangria. Η sangria φτιάχνεται πολύ εύκολα, με φτηνά υλικά και ακόμα και αν δεν έχετε καμία πείρα στην παρασκευή cocktail, τη sangria σίγουρα θα την πετύχετε.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να φτιάξετε την τέλεια...
 
Εμφανίσεις: 2400
Εκτύπωση

adynatismaΣυχνά γίνεται λόγος για εγγυημένα αποτελέσματα από την κατανάλωση ειδικών ροφημάτων, το μερικό ή πλήρη αποκλεισμό υδατανθράκων, ή την κατανάλωση διάφορων άγευστων διατροφικών συνδυασμών. Και όμως τα κιλά επιμένουν, ή ακόμη αυξάνονται. Τι να πιστέψει κανείς από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς και τις ανορθόδοξες δίαιτες; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει πλέον τρομερή σύγχυση ως προς τι είναι καλό να καταναλώνει κανείς και ποια μέθοδος είναι η κατάλληλη για να καταφέρει να ρυθμίσει αποτελεσματικά το βάρος του.

Ήρθε η ώρα να απομυθοποιήσουμε πέντε από αυτούς τους απαρχαιωμένους κανόνες και να μιλήσουμε για το ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Γιατί να μη τρώτε μετά τις 19:00;

Διαβάστε περισσότερα: Διατροφικοί μύθοι που δεν...
 
Εμφανίσεις: 2535
Εκτύπωση

ακτινίδιοΤο ακτινίδιο είναι ένα εξωτικό φρούτο το οποίο μπορούμε να βρούμε στη χώρα μας σε κάθε εποχή. Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες και πολύτιμα για το σώμα μας στοιχεία. Τρώγεται ευχάριστα όλο το χρόνο. Το ακτινίδιο είναι θάμνος με άνθη χρώματος κόκκινου ή λευκού. Τα φύλλα του έχουν ωοειδές σχήμα και στο κάτω μέρος τους έχουν χνούδι. Ο καρπός του είναι ράγα και είναι εδώδιμος, με γλυκόξινη γεύση. Το εξωτερικό του μέρος είναι χρώματος καφέ και το εσωτερικό είναι χυμώδες, με πράσινο χρώμα και μικρά σποράκια, χρώματος μαύρου.

Η Κίνα θεωρείται επικρατέστερη πατρίδα του ακτινιδίου, από τα αρχαία χρόνια. Το γνωστότερο είδος που καλλιεργείται στην Ελλάδα ονομάζεται ακτινίδιον το σινικό. Το φυτό ήταν αυτοφυές στην Κίνα και ταξίδεψε μετά το 19ο αιώνα στη Βρετανία και το 1906 στη Νέα Ζηλανδία. Η ονομασία του όμως κίουι (Kiwi) προέρχεται από το ομώνυμο πτηνό, το οποίο είναι εθνικό σύμβολο της Νέας Ζηλανδίας, όπου ζει αποκλειστικά.

Διαβάστε περισσότερα: Βάλτε το ακτινίδιο στη...